Agullent

Agullent està ubicat a menys d’una hora de València i d’Alacant. Una distància suficient per a recuperar l’essència dels pobles d’interior, amb un fort lligam amb la natura, el patrimoni i les tradicions com la Nit de les Fogueretes o les Festes de Moros i Cristians (setmana després de Pasqua).

Enclavat als peus de la Serra d’Agullent, el poble és un punt neuràlgic d’eixida de nombroses rutes excursionistes, i un excel·lent lloc de descans a la tornada de l'esforç, amb allotjaments per a totes les butxaques: una casa rurals als afores, un alberg a l’ermita de Sant Vicent Ferrer i un hotel rural ubicat a l’antic Molí Fariner, on també hi ha una xicoteta col·lecció museogràfica visitable.

La Font del Patge, la Covalta o la Cova dels Finestres són destinacions senderistes no massa exigents que ens permeten obrir boca per a dirigir-nos cap a la Mariola, en el seu accés des d'Agres o Alfafara. A més des de l’ermita de Sant Vicent Ferrer es poden emprendre cinc rutes de bicicleta de muntanya senyalitzades, i és que l’ermita és a més centre d’informació oficial de la xarxa de rutes BTT de la Generalitat Valenciana. Algunes de les rutes senderistes i les de BTT estan condensades en l’APP Rutes Agullent.

Durant l’estada, cal apropar-se fins el Fornet de la Neu, l’ermita, els llavadors i per suposat al parc de la Font Jordana. També cal tindre previsió de fer un “tastet” de la gastronomia local, en la qual destaquen els embotits tradicionals i arrossos, regats per la cervesa Lluna Blanca d’Agullent, artesana i ecològica, o per un vi del celler de la Casa de les Vides.

Al final del dia, és moment d'inspirar pausadament, tot gaudint del paisatge que ofereixen les cases del centre històric mentre el sol que s'amaga al darrera de la serra del Benicadell, acaricia les teulades.

Agullent regala calma. Véns?

Turisme Agullent
Agullent al mapa
Contacta'ns